BLOGGING KERANA MINAT ATAU NAK KAYA?


Bercerita tentang BLOG sekarang ni blog di MALAYSIA tumbuh bak cendawan berbanding sekitar 2009-2010 dulu dimana kita tengok tak ramai blog-blog melayu ada. Sekarang tekan je facebook mesti ada link blog, masuk je twitter mesti ada link blog. Pepepun TAHNIAH kerana anda orang kita tidak ketinggalan dalam dunia IT.

Berbalik kepada tajuk asal "blogging kerana minat atau nak kaya?", ak kadang-kadang ada jugak lepak dgn. kawan2 yang bukan blogger tanya betul ke sebenarnya blog boleh buat duit? senang citer dari pengalaman ak berblog sekitar 2009 hingga sekarang yang boleh dikatakan masih lagi setahun jagung pelbagai jenis ragam blog ada

Ada yang buat blog sebab dapat tahun FULL TIME BLOGGER dapat ribu2 sebulan, ada ang buat buat sekadar diari hidup, ada plak yang ikut trend terkini (orang ada blog dia pon nak wat gak) tapi sesen pon tak dapat bila tanya kenapa? 'ala blog ni suka2 je bukan nak wat duit pon' padahal besepah iklan nuffnang la mcm2 lagi.

Memang nampak mudah tapi nak lakukannya tu belum tentu boleh. Berbloglah kerana minat bukan kerana duit, jika ada minat cuba cari solution bagaimana nak improve blog tersebut mengunakan kreativiti sendiri supaya org. memandangnya. dari situ Income akan mula terhasil.

*5 bulan tak update, ni baru nak post hadess, ni sekadar share topik di kedai makan tadi he3..

Artikel Terkait

15 comments

Alang-alang dah menulis blog biar sampai kaya raya... insya Allah

Serampang dua mata :)

Entri terkini : http://irfanhanaffi.blogspot.com/2012/11/abang-fan-nak-kenalkan-diri-17.html

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Jangan berusaha mencari kebahagiaan karena kamu tidak akan menemukannya. Kebahagiaan itu sudah ada di hatimu dan pikiranmu.

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Jangan berusaha mencari kebahagiaan karena kamu tidak akan menemukannya. Kebahagiaan itu sudah ada di hatimu dan pikiranmu.

blogging mula2 sebab nak buat nuffnag.. so lame-lame just for fun only...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

perghhh abam, tlg ajar saya mcm mana nak jadi kaya boleh tak? hehe

daily blogger memang menarik kalau minat =)

tak reti nak buat duit , cer ajar leh?

Done follow sini... sila follo balik... hahaha....

Aku buat blog sbb minat dan diary utk ms dpn... bkn sbb duit... sbb tu blog titew xde iklan lgsung... hehehe...

ha3 lama dah update oii.. july 2012 dulu..takyah baca dah.. dah basi :p